Podcastserien om tilblivelsen af Aarhus Letbane har på én gang ramt et nyt publikum, øget forståelsen for et anlægsprojekt i milliardklassen og skabt en både tankevækkende og underholdende fortælling om Danmarks første letbane. Den har endda blivende værdi, for Letbanen bliver det perfekte sted at høre eller genhøre ’På sporet af Letbanen’, når kunderne stiger ombord i 2017.

– Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane

AARHUS LETBANE I På Sporet af Aarhus Letbane

Aarhus Letbanes anlæggelse blev påbegyndt i 2013, men det var først i slutningen af 2017, at man som almindelig passager endelig kunne benytte sig af det helt nye offentlige transportmiddel. Trafikalt gennemgik Aarhus midtby og den nordlige del af byen store omvæltninger, og det skabte trafikale problemer og gener for lokale beboere såvel som pendlere. Men der gemte sig et væld af historier bag facaden, der var svære for Aarhus Letbane at kommunikere ud via de konventionelle kanaler.

 

I samarbejde med Aarhus Letbane fandt vi først frem til 12 historier, der senere blev udvidet med tre mere. Disse historier havde både fokus på det store arbejde, der ligger i at anlægge et helt nyt offentligt transportsystem i Aarhus, og på mindre og lidt mere personlige historier; men det væsentligste var at give et helhedsindtryk af Aarhus Letbane. De forskellige afsnit havde så alsidigt indhold, at det blandt andet handlede om flagermus og oddere i Egådalen, italienske skinnelæggere på den lokale italienske restaurant og selvfølgelig samarbejdet med Jørgen Leth.

Velkommen til Lethbanen - På Sporet af Aarhus Letbane
00:0000:00