Anarkisten Ludvig Theodor Schiøtz er ikke udgivet endnu, men scenerne fra de fem afsnit kan høres på brewpubben Anarkisten.

Albani I Anarkisten Ludvig Theodor Schiøtz

Theodor Schiøtz var en af grundlæggerne af Albanibryggerierne tilbage i 1859 og er den dag i dag en vigtig del af Albanis image og brand. Dette ses blandt andet i form af mikrobryggeriet Theodor Schiøtz Brewing Co., der sendte deres første øl på gaden i 2017. Yderligere er gastro- og brewpubben i Odense, Anarkist, også på sin vis opkaldt efter Schiøtz, fordi han netop var en person helt for sig. 

 

Albani havde et ønske om at fortælle om, hvor unik en personlighed, Schiøtz var, og en af disse muligheder lå i en podcastserie. Fem personlighedstræk skulle karakterisere Schiøtz: Botanikeren, bryggeren, patrioten, rebellen og romantikeren. Ud fra en helt masse baggrundsmateriale om både Schiøtz og tiden, han levede i, udfærdigede vi fem manuskripter, der blev indtalt af Andrew som speaker. Men hvert afsnit havde også en scene, der skulle vække Schiøtz til live. En stemmeskuespiller indspillede de fem scener, hvor også en kvindelig stemmeskuespiller tog del som blandt andet Henriette Klüver, Schiøtz’ sjælefrænde gennem mange år. Til sidst tilføjede vi passende soundscapes og musik, der er skrevet specifikt til serien, så man som lytter får plads til virkelig at fordybe sig i fortællingerne.