"Akkurator har til udstillingen Aarhus Fortæller i Den Gamle By skabt syv lydfortællinger og har formået at gøre syv aarhusianeres fortællinger om et sted i Aarhus vedkommende og personlige med bare to minutter til rådighed.

– Kitt Boding-Jensen, museumsinspektør, Den Gamle By

OBS: Arbejdet for Den Gamle By er ikke en podcastudgivelse, men kan i stedet høres på museet i udstillingen Aarhus Fortæller.

Den Gamle By I Aarhus Fortæller

I forbindelse med Den Gamle Bys udstilling Aarhus Fortæller, der  gennemgår Aarhus' historie tilbage fra Vikingetiden og frem til i dag, søgte Den Gamle By fortællinger fra aarhusianere om et sted i byen, som har en speciel betydning for dem.

 

Det var vigtigt for Den Gamle By, at lydfortællingerne var korte, da besøgende som regel ikke står stille særligt længe ad gangen. Vi lagde os derfor fast på at producere fortællinger med en varighed på omkring to minutter. På den korte tid introduceres man for mennesket, der snakker, det sted, personen har en særlig tilknytning til, man hører en beskrivelse af stedet og får fortalt om personens forhold til netop det sted – uden at fortællingen føles forhastet. Der er optaget reallyde til hver enkelt fortælling, der er lagt ind som baggrundslyde for at give lytteren et fuldendt indtryk af stedet. Ud over selve lydfortællingen er udstillingen suppleret med kasser, der på hver sin måde illustrerer det beskrevne sted.

Anni, den Permanente - Den Gamle By
00:0000:00