Bag Scener fra Aarhus:

Forfatter og oplæser: Svend Åge Madsen

Producer: Andrew Thomas Davidson

Redaktør og PR: Søren Rosenberg Pedersen

 

Tak til Mikkel Jönck Schmidt for billede til podcastens logo https://unsplash.com/@mikkel_schmidt

Tak til Anne-Sofie Udsen for design af podcastens logo og Aarhuskortet.

Tak til Niels Kallesøe Sørensen, Jan Løhmann Stephensen og Kasper Green Munk for indledende idéudvikling.

Ophavsrettigheder til det originale Aarhuskort: Aarhus Kommune, Teknik og Miljø – Center for Administration og Ejendomme – Digitalisering og GIS. Marts 2017.

Scener fra Aarhus er et nonprofit-kulturprojekt støttet af Beckett-Fonden.

Scener fra Aarhus I Svend Åge Madsen

For Svend Åge Madsen er Aarhus ikke blot den by, hvor han er vokset op, har stiftet familie og cementeret et livslangt forfatterskab med over 40 bøger bag sig. Aarhus er dybt forankret i mange af hans tekster, hvor der refereres til virkelige historiske begivenheder og lokationer blandet med fiktive gader og uvirkelige, men fantastiske scener.

 

I de 11 afsnit af Scener fra Aarhus kommer vi fra Brabrand gennem Aarhus midtby og ud til Risskov. Hver fortælling varer mellem tre og fem minutter, og du kan høre Svend Åge Madsen skildre sin fødeby gennem sin litteratur, mens du laver mad, står i kø i dit lokale supermarked, eller hvor end du befinder dig med en smartphone i hånden. Svend Åge Madsen læser op akkompagneret af et unikt lyddesign produceret af Akkurator. Historierne er valgt ud af Svend Åge Madsens omfangsrige forfatterskab; blandt andet fra romanen Tugt og utugt i mellemtiden og historiesamlingen Pigen i cementblanderen. Der optræder desuden fire nye fortællinger, som aldrig før er blevet offentliggjort.

Opslag fundet ved Vestre Strandallé Station, nordgående perron - Scener fra Aarhus
00:0000:00